mandag 31. august 2009

Mandagsinspirasjon og utfordring:

Disse bildene er hentet fra InsideHomePage, og flere bilder fra dette vakre sommerhuset i Cape Town kan du se her. Jeg falt særlig for det nydelige soverommet. Den vakre sengen er laget av resirkulert tre, og står i skjønn kontrast til lysekronen i taket.
------
Sweet&Shabby har fått en award av Jordbærpiken. Tusen takk!! :)

Med awarden fulgte det en utfordring.

Vi er, som dere vet, to om denne bloggen, men det ble meg,Polly,som svarer på utfordringen denne gang. Utfordringen er å skrive ti ting om meg selv. Ikke helt lett å komme på hva som kan skrives, men jeg skal da prøve.
___________________________
1. Jeg elsker bøker, og var en skikkelig lesehest da jeg var liten. Har fortsatt litt problemer med å gå forbi en bokhandel uten å gå inn.. ;)
2. Jeg er allergisk for gluten, rug og gjær. Men som de fleste andre allergikere, hender det at jeg "sprekker"... (selvom jeg har blitt mye flinkere i de siste årene..)
3. Jeg elsker høsten. Det er min favoritt-årstid nr.1, tett etterfulgt av våren.
4. Min favoritt-lukt er lukten av bål/peis. (En lukt jeg nyter i denne stund. Jammen var det kaldt i dag, til å være i august)
5. Jeg er for tiden student, og går mitt tredje år ved UIO. Har store planer om å ta en master, men tiden får vise hva som skjer.
6. Jeg ELSKER fisk. Både å spise den, og å fiske den...
7. Jeg er en barnlig sjel, og og elsker fortsatt bøkene jeg leste da jeg var liten, som Lille Lord Fantelroy, Pollyanna og Anne fra Bjørkeli.
8. Jeg bor ganske midt i en by, og studerer midt i hovedstaden, men drømmer om det gode liv på landet.
9. Jeg elsker vann/sjøen. Ingen ting er mer avslappende enn å sitte å se ut over sjøen. Drømmen er et nydelig hvitt hus med store vinduer ut mot sjøen, og gjerne en egen strandlinje.
10. Jeg startet å interessere meg for interiør i en alder av 13/14 år. Jeg hadde først en veldig nostalgisk og gammeldags stil. Hadde deretter en periode hvor jeg likte en veldig moderne og funksjonell design, med Arne Jacobsen møbler, Hans J W osv. Nå har jeg havnet midt i mellom. Jeg elsker gamle møbler med sjel, men liker å blande det med en litt enklere og røffere design. Med andre ord; Jeg vil både ha Arne Jacobsen "egget" i brunt skinn, bestemorsruter, pleksiglass-stoler og gyngestol...
___________________________

Så, det var litt om meg. Jeg har valgt å ikke sende utfordringen videre, da jeg så at det var veldig mange av de bloggene jeg hadde tenkt å utfordre, som allerede hadde fått awarden. Men jeg vil allikevel trekke frem 3 blogger som virkelig inspirerer meg. Anbefaler dere å ta en tur på disse:
Det er selvfølgelig mange flere blogger som inspirer meg, men det ble disse tre i første omgang. To av mine venniner har også noen vakre interiørblogger. Anbefaler dere å ta en titt på de også:

Ønsker dere en fin,fin mandag!!

lørdag 29. august 2009

Loppisbokser

(klikk for større bilde)
God lørdag til dere! :-)
Var en kjapp tur innom et loppemarked i dag
og fant disse boksene.
Syntes de var litt sjarmerende i grunn...
Fortsatt god helg!
Hilsen Sundalie

onsdag 26. august 2009

Hverdagslykke/Everyday happiness:

..er å ta seg tid i en hektisk hverdag til å sette seg ned på veranden, tenne stearinlys, tulle seg inn i et pledd og nyte en deilig kopp med urtete. Og å bla igjennom stoff og stils nye reklameblad for høsten og julen 09, mens man funderer på hva som skal bli ens neste prosjekt. Jeg for min del har tenkt å sy noen juleputer i beige lin med røde striper... Stoffet er kjøpt inn, men kommer nok til å ligge i skapet til litt lengere ut på høsten. Det er da måte på hvor tidlig julen skal starte... ;)
Bildene kan klikkes større.
Hverdagslykke er selvfølgelig mye mer enn det...
Det handler om å glede seg over hverdagene. Det er jo tross alt hverdager vi har mest av.
Hva er hverdagslykke for deg?

Hilsen

Beklager nok en gang for dårlig bildekvalitet. Har fortsatt bare mobilkamera.

fredag 14. august 2009

Mitt lesehjørne/My reading corner:

(klikk på bildet for større)
Endelig har gyngestolen kommet på plass. Den trenger ett strøk med maling til, og deretter litt pussing. Men enn så lenge står den og innbyr til litt lese-glede. I den brun/grå kurven fra KID har jeg samlet alle teppene mine. Det gjør det lett å ta med alle teppene ut, for de litt kjøligere sommerkveldene, som det nå bare blir flere og flere av. Det er ikke meg imot forresten. Jeg ELSKER høsten. Det er en god unnskyldning til å tenne i peisen, stearinys over alt, og nyte en deilig kopp te. Jeg gjør forresten alt dette allerede, med unntak av å tenne i peisen... (som ikke er noe peis, men en stygg, grå vedovn..)

Bildene gir ikke helt den rette stemningen, da de er tatt med mobilen... Jeg vet hva jeg skal sette på ønskelisten til jul;)

Ønsker dere en god helg!

onsdag 12. august 2009

Bildetesting

Siden Sagenkortene og store lerretter er noen av mine favoritter,
måtte jeg bare teste ut hvordan dette ble sammen.
Lerrettet er kanskje i det største laget i forhold til bildet...men hvor ikke...?
Så får vi se hvor lenge dette blir hengenenes på veggen... ;-)
Det er heldigvis veldig enkelt å lage og å gjøre om på.
Ønsker dere en strålende dag, av siste rest av sommeren!
NYT DEN! :-)
Hilsen Sundalie

mandag 10. august 2009

Bruktfunn:

Etter en intens jobbe-sommer, bestemte jeg meg for å unne meg litt "shopping". Da lommeboken er tynnere enn den burde være for en real shoppingtur, la jeg shoppingen til Brukthandelen i Drammen. Men det var ikke noe nedtur for min del. Heller tvert imot. Her er noen av funnene jeg kom hjem med. ALT til den nette sum av 100 kr(totalt).

Denne kakeboksen(bildet over) er tredelt, og kan settes sammen som man vil. Den fungerer som tre selvstendige kakebokser, som man kan sette sammen til en. Falt for den med en gang, og det skader ikke at den kostet 30 kr.


Denne vekten(bildet over) var grå i butikken. Jeg lette etter en lyseblå, men tok denne da det var den eneste jeg fant, og fordi den kun kostet 30 kr. Gleden ble "stor" da jeg kom hjem og vasket den. Det viste seg nemlig at under all skitten var det en nydelig lyseblå farge.


Boken er Robinson Crusoe, den er lyseblå og er fra 30-tallet. Skjeen er er en gammel "sølv"skje med nydelig mønster på håndtaket. Og for disse betalte jeg 20 kr pr. stk.


Ønsker dere en god mandag!

Hilsen:

Kjøkken før og nå:

Som nevnt tidligere, er jeg student, og opppussingen blir dermed av det enkleste slaget, nemlig maling. Til gjengjeld har jeg malt nesten ALT som males kan. Kjøkkenet i leiligheten er det opprinnelige kjøkkenet fra 20-tallet. Kjøkkenskapene er malt inni og utenpå, og det var nødvendig med hele 4 strøk.. (Puh..) Veggene, taket, listene, gulvbelegget og flisene er også malt. Jeg har fått erfare at det meste kan males, bare grunnarbeidet gjøres ordentlig først.
___
Kjøkken før oppussing:

Kjøkken etter oppussing:

(Beklager dårlig bildekvalitet. Jeg har kun mobilkamera)

Som dere ser er det ikke mye styling her i gården... Så det får komme noen litt mer stylede bilder etter hvert..

Ønsker dere en strålende uke!
Og tusen TAKK til alle dere som har lagt igjen kommentarer her.
Det varmer....
Hilsen:

tirsdag 4. august 2009

Tallerkenhylle:

Noen bilder fra tallerkenhyllen på kjøkkenet.
Den lå og støvet ned på låven til min mor og far, helt til jeg fikk øye på den.
Jeg har malt den to strøk med hvitt, samt pusset den ned.
Jeg har fortsatt ikke fått tak i de knottene jeg ønsker, så forløbig er det en hyssingtrå med små klyper med kort og hilsner som pryder tallerkenhyllen.
Ønsker dere en god tirsdag!

mandag 3. august 2009

Soverom - før og nå:

Etter spørsmål fra flere, legger jeg ut før og etter bilder fra leiligheten. Jeg starter med soverommet, også vil de andre rommene komme etter. Soverommet er, som nevnt tidligere, ikke helt ferdig, og jeg har ikke landet helt på hvordan jeg vil ha det..... Og jeg drømmer fortsatt om en Queen sice smijernsseng.. ;)
Men her er iallefall før og etter bildene,sånn det er :
Ønsker dere en god uke!
Hilsen: